Tilapäiskotitoiminta

Kulmakunnan kaunein

Olen tullut siihen tulokseen, että Daalia on todella kaunis kissa. Sitä se ei ollut todellakaan tullessaan. Allergian vuoksi nyhdetyt karvat, tulehtunut ja rupeutunut, hilseilevä iho, rispaantuneet korvat, röhisevä hengitys, pullottava vatsa ja rääppäiset silmät tekivät siitä sen PESUlle tullessa todella surullisen näköisen. Koko sen elämä on ollut pelkkää selviämistä.

Hotspotit kissalla
Lähtötilanne hot spoteilla

Muistan, että kissaa kiinniottaessamme meille todettiin, että Daalia oli joskus vuosia sitten käynyt kodissa, muttei ollut tottunut sisäkissaksi, joten se oli palautunut maatilalle. Olen nyt kesäkuusta lähtien miettinyt miten se on mahdollista — mukavuudenhaluisempaa, ja sisälle helpommin oppivaa kissaa saa hakea. Daalia kun rakastaa sitä, että se voi köllötellä sohvan pehmeimmässä nurkassa tyynyjen välissä. Ja hän on oppinut leikkimään — kyllä, vanha kissa!

On kerrassaan upeaa nähdä, kuinka hän on nuortunut silmissä. Antibioottikuuri keuhkojen (herpeksen aiheuttamaan) tulehdukseen alkoi ennen joulua (kun imetys loppui) ja päättyi joululomalla, ja sillä oli huikea vaikutus kissan mielialaan. Nyt Nuoskan kanssa on kiva leikkiä vaikka hippaa, ja välillä vähän painitaankin. Ja vähvätetään yhdessä sohvan sarjassa olkkarin ikkunasta näkyville, pihassa lenteleville paisteille.

Nyt vihdoin, Daalia pääsee etsimään ihkaomaa kotia. Toivon etsinnän olevan lyhyt FIV-positiivisuudesta ja keuhkoröhinästä huolimatta, sillä tämä leidi todella ansaitsisi sen oman, pysyvän, rakastavan ja huolehtivan kodin — jossa pääsisi köllöttelemään sänkyyn ja pehmeälle sohvalle, loppuelämäkseen.

Niin. Kaunein. <3

5
Tags:

3 comments

  1. Miten ihana päivitys. Kaikenlaista on hän joutunut käymään läpi, mutta hienosti toipunut hyvässä hoivassa!

    1. Juu. Isoin hyvä tekijä taisi olla tuo ruokavalion muutos. Sen jälken kaikki on vähän tapahtunut itsellään. Mahtavaa, miten hienosti se on alkanut parantua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.