Neffin tarina

Pissasirkus?

Niin.

Meidän kissalla havaittiin virtsakiteitä ensimmäisen kerran toukokuussa 2011. Neffi oli pissaillut siihen mennessä useasti sängylle ja sohvalle ja mieheni kanssa revimme jo hiuksia päästämme – pelkäsimme, ettei pissailu ikinä lopu ja kyseessä on käytösongelma. Sillä mistäpä se olisi voinut saada tulehduksen tai kiteitä, kun tyttö söi barffiruokaakin?

Neffi steriloitiin helmikuussa 2011 pikaisesti juuri pissailun takia. Silloin eräs konsultoimani eläinlääkärikin uskoi, että kyseessä on vain kiimapissailu eikä siis tarvitsisi huolestua: pissailun pitäisi mennä. Leikkausta seuraavana aamuna olin puhelimessa eläinlääkärin kanssa Mörrin tilasta (se oli huonossa kunnossa leikkauksen jälkeen) ja näin silmäkulmastani, kun Neffi tyynesti käveli sängylle ja pissasi siihen kuin se olisi jokapäiväistä. Odotettiin kuukausi, odotettiin kaksi. Pissailu ei laantunut, vaan itseasiassa, se alkoi ihan kunnolla.

Luin monta ketjua kissan pissavaivoista ja olin edelleen sitä mieltä, että kyllä se on Neffillä korvien välissä. Kerroin asiasta vanhemmilleni, ja isäni hetken mietittyään totesi, että kyllä se on pakko nyt tarkastaa, ei se voi olla korvien välissä. Varasin eläinlääkäriajan toiselle klinikalle ja yllätyshän oli iso, kun pissassa oli kunnolla virtsakiteitä ja kaiken lisäksi tulehdus.

Helpostuskin oli iso, koska tämä meinasi sitä, että kissasta saataisiin jälleen terve. Ja syyllisyydentunne oli valtava: miksen voinut uskoa aiemmin? 

0
Tags:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.