Kissablogikalenteri

Pissasirkuksessa esiintyy vakituisesti seuraava väki:

Nefertiti ”Neffi”

Talouden ensimmäisenä kissana Neffi (s. 3/2010) on omanarvontuntoinen rouva, joka tietää mitä haluaa ja myös osaa sen osoittaa ihmisille. Typykän luonne on avoin ja leppoisa, mutta tarvittaessa arvovaltaa löytyy ja käytetään. Neffin pissaongelmat ovat tämän blogin alku ja juuri, mutta nykyään hoitotasapaino on saavutettu ja suurimmat pissaongelmat selätetty.

Miss Moriarty ”Mörri”

Mörri (s. 5/2010) tuli meille samasta paikasta kuin Neffi, mutta oli syntynyt talliin, siinä missä Neffi tuvan puolelle. Alku oli haastava. Ensimmäinen mielikuva meidän Mörristä on musta pieni kasa karvaa vaaleanpunaisessa kuljetusboksissa. Karvakasasta hohtivat hampaat kun pentu sähisi hurjan uskottavasti. Mörrin myötä opin rakastamaan villiintyneitä kissoja ja kesytystyötä. Nykyään tämä villikissa on rohkea, itsevarma tyttökissa joka rakastaa ehdottomasti omaa perhettä. Mörristä tuli kolmijalkainen levinneen pahanlaatuisen kasvaimen vuoksi joulukuun lopussa 2017.

RaReCoon’s Phedca ”Kirppu”

Pieni maine coon -tyttö Kirppu (s. 11/2011) on ensimmäinen jalosukuinen kissamme. Meidän ei ollut tarkoitus ottaa kissanpentua, kun menimme coonipentuja katsomaan, mutta Kirppu päätti toisin :–) Kirppu suhtautuu nyrpeästi uusiin kissoihin ja muuttuneisiin rutiineihin, ja ottaa oman tassun oikeudella kaiken itselleen. Kirpulla on myös tarkkaan säädetyt rajat mistä saa silittää. Hän ei myöskään epäile rangaista palvelusväkeä, mikäli hänen koskemattomuuttaan loukataan.

Tiuhti & Viuhti

Rouvapariskunta Tiuhti ja Viuhti tulivat meille PESUn kotiaetsivinä tammikuussa 2014. Ne haettiin 66 kissan populaatiosta syksyllä 2012 ja viettivät vuoden eri tilapäiskodissa kunnes saapuivat Pissasirkukseen. Rouvat arvioitiin syntyneiksi n. 2009–2010.

Kesyyntyminen on ollut asteittaista ja välillä on otettu isojakin harppauksia. Nykyään ollaan jo niin tuttuja että namien perässä Viuhti tulee kyllä syliin asti ja molemmat tulevat sohvalle nököttämään muun lauman kanssa, jos olohuoneen telkkari avataan. Tiuhti on arempi, mutta rakastaa huomiota omalla hassulla tavallaan. Toukokuussa 2017 adoptoimme rouvat pysyvästi.

Viuhdilla on loukutuspaikalla murtunut jalka ja se on luutunut väärään asentoon, joten tuo takajalka on vähän hankalasti käytettävä. Eläinlääkärit ovat kuitenkin olleet yksimielisiä siitä, että mikäli jalan asentoa lähdettäisiin korjaamaan, se saattaisi jopa pahentaa tilannetta, koska jalka tulisi uudelleen murtaa ja toipuminen on kivuliasta. Tällä hetkellä jalka on kivuton ja Viuhti käyttää sitä olosuhteisiin nähden hyvin. Tilannetta tarkkaillaan kuitenkin jatkuvasti ja myös tarvittaessa ryhdytään toimenpiteisiin.

Sirkuksen henkilökunta

Pissasirkuksen kertova ääni ja bloggaaja Riksu on eläinsuojeluihminen henkeen ja vereen, kun lähti mukaan Pirkanmaan Eläinsuojeluyhdistys, PESU ry:n toimintaan omien kissojen myötä vuonna 2010. Pissasirkuksen palveluskuntaan kuuluu myös hovimestari Toni, joka hoitaa arjen pyörityksen sillä aikaa, kun Riksu viilettää pitkin Pirkanmaata pelastaen kissoja.

Sirkuksen uusin laajennus on Villitassu, Riksun pyörittämä lemmikkitarvikeliike.