Kissojen terveyshuoltoKotonaMörrin amputaatio

Tripawd

Leikkaus meni hyvin. Itseasiassa koko prosessi on mennyt paremmin kuin olen odottanut!

Tänään jätettiin kissa noin puoli kymmenen aikaan klinikalle, jossa se otettiin heti sisään. Lähdin kotiin vähän itkua nieleskellen, tuntui hirveältä ajatella että jos Mörri saisi komplikaatioita leikkauksessa tai muuten, niin en pystyisi edes hyvästejä sanomaan. No, kaikkihan meni hyvin. Mutta eihän sitä ikinä voi tietää.

Evidensia Nekala
Evidensia Nekala

Käytiin kotimatkalla etsimässä sopivat vaatteet neidille, eli siis ostettiin raadeltavat legginssit joista saadaan haavapuku suojaamaan haavaa, kun siteet otetaan huomenna pois.

Muutamien tuntien kuluttua eläinlääkäri Virpi soitteli hyvin onnistuneesta leikkauksesta. Meidän saapuessamme myöhemmin klinikalle, kissa oli kerennyt jo toipumaan anestesiasta — itseasiassa niin paljon, että ruokaa oli jo syöty klinikalla ja muutamia askeleitakin otettu. Toipuminen lähti siis erittäin hyvin alkuun!

Nyt ollaan jo kotiuduttu. Ruoka maistui kotinakin, ja laatikollakin ehdittiin käydä. Mörri otti vähän jo askeleita itsenäisesti, ja yllättävän hyvin onnistui pysymään pystyssä. Askel on toki vielä haparoivaa ja pari kertaa oli turvallaan, mutta rehellisesti sanoen odotin hitaampaa toipumista ja sitä, että kissa olisi tänään jopa haluton liikkumaan.

Kotona vähän opiaattihöyryissä
Kotona vähän opiaattihöyryissä

Tähän saakka, alle vuorokausi, on sujunut paremmin kuin mietittiin. Nyt yön hän viettää isossa kevythäkki-sviitissään ettei muksahda sängystä alas meidän nukkuessa, mutta muuten kuulemma ei tarvitse huomisesta lähtien hirveästi rajoittaa menoa, jos menohaluja on. Seuraavaan postaukseen kirjoittelen paremmin operaatiosta itsestään ja sen kustannuksista, jotka eivät nyt ihan muutamiin satasiin jääneet.

Tästä se nyt lähtee. Kolmijalkainen elämä.

15
Tags:

2 comments

  1. Huh-huh! Onneksi olkoon! Järkyn iso muutos kyllä, mutta toivottavasti sinnepä nyt jäi syöpä sit.

    1. Nimenomaan! Nyt vaan peukut pystyyn ja varpaat ristiin. Toipuminen on lähtenyt extrahienosti käyntiin, ja tyyppi jopa jo hyppii vaikka on ollut kolmijalkainen vain päivän verran. Mulla on tippa jatkuvasti linssissä kun oon niin tyytyväinen ja ylpeä ja onnellinen.. Mörri taas ihmettelee, että mitäs tässä nyt on. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.