Neffin tarina

Mitä kuuluu pissasirkukseen?

Sirkus on muuttanut!

Sen lisäksi syksyn ongelmat vieläkin ilmeisesti nojailevat harteillamme. Kaksi viikkoa ennen muuttoa olin erinomaisen tyytyväinen tilanteeseen; Neffi oli kuin eri kissa leikkiessään sijaiskotipentujemme kanssa ja sillä oli energiaa kuin sähköjäniksellä.

Viikko ennen muuttoa pissailu alkoi taas. Ensimmäisen hutipissan pistin stressin piikkiin – meillä alkoi tällöin pakkausurakka – mutta kun sohvalle alkoi tulla jälleen minipissoja, heräsin todellisuuteen. Ei taas.

Neffi on ollut marraskuun loppupuolelta jälleen liuotusruoalla ja tammikuussa jälkeen siirsimme sen ruokailutilan vessaan, että pystyimme valvomaan joka ikisen suupalan, mitä kissa suuhunsa laittoi. Tammikuun alkupuolella kun pH oli liuotusruoasta huolimatta vielä 8.5. Oma arvauksemme on, että pikkupennut kätkevät johonkin ruokaa ja Neffi on ne käynyt sieltä herkuttelemassa kun oma silmämme on välttänyt. 

Nyt tilanne oli kuitenkin jo parempaan päin – viimeisimmässä kontrollissa pH oli 6, kiteitä ei enää ollut ja kissa oli kaikin puolin jälleen terve. Siitä on nyt kaksi ja puoli viikkoa. Antibiootteja ei tällä kertaa syöty. Eläinlääkärin kanssa yhteisymmärryksessä päädyimme siihen, että syötämme liuotusruokapussit loppuun, jonka jälkeen lähdemme Feline Porta -dieetille ja sitten pohditaan tukikeinoja, kuten dl-metioniinin annostelua, siihen sivuun, kun ylläpitoruoka ei maistu vieläkään.

Koska en saanut eläinlääkäriä soittopyynnöistäni huolimatta edellisviikolla kiinni sekä kissa oli edelleen liuotusruoalla, tein itsenäisen päätöksen ja aloitin antibiootit, joita meillä aikaisemmista kuureista oli jäänyt, Neffille määrätyllä annoksella. Ikinä antibiootteja ei saisi antaa omalla päätöksellä, mutta nyt päädyin tähän, koska oireet olivat hyvin selkeät ja kuurin määräämisessä olisi kestänyt. Kissa kärsi silminnähden – apatia, ärtyneisyys ja hiekkalaatikolla maukuminen olivat palanneet.

Yllätyksekseni antibiootit vaikuttivat erittäin nopeasti. Viimeiset hutipissat ovat lauantai-illalta, kun niiden jälkeen annoimme ensimmäisen antibiootin. Neffi on pirteämpi ja osallistuvampi sekä ei enää sähise muille kissoille.

Jätän vielä varmaan tänään soittopyynnön eläinlääkärille ja pyydän neuvoja jatkoon, pitäisikö Neffin kanssa käydä klinikalla vilkaisemassa yleiskuntoa tai ottaa pissanäyte ja katsoa, josko antibiootti tulisi vaihtaa toiseen (syönyt aiemmin kahta eri antibioottia virtsatietulehduksiin, nyt syödään näistä toista – herkkyysmääritystähän nyt ei voi enää tehdä, mutta oireista päätellen näkyisi vaikuttavan).

Sohva on kuitenkin vielä tiukasti edellisen pesun ja muuton jäljiltä paketissa. 😉

0
Tags:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.