Kotona

Acanat jyvistä ja jyvät Acanoista – Acana Wild Prairie Cat

Pissasirkuksesta tuli vuoden 2015 alussa SLN Importin bloggari Orijenille ja Acanalle. Kaupallinen yhteistyö.

Meillä on ollut tapana vältellä kaikkia nappuloita Neffin sairastelukierteen vuoksi – sillä kun virtsakiteet alkuun kehittyivät ihan mistä tahansa ruoasta, mikä ei ollut tehty liuottamaan kiteitä.

Noh, ruokaongelmia on myös muilla meidän lauman jäsenillä: Kirppu-prinsessa nimittäin nyrpistelee nenäänsä ihan jokaiselle märkäruoalle, eikä ihan kauheasti hotsita ostella neidille omia ruokia Neffin omien ruokien lisäksi. Nyt tilanne on mennyt kuitenkin vähän jo huonommaksi, ja ihan tosissani aloin selvittelemään nappuloiden laatueroja, että saataisiin Kirppuakin vähän normaalipainoisemmaksi.

Yllättäen, samoihin aikoihin SLN Import etsi blogistia kertomaan heidän tuotteistaan – ja meiltähän hihkaistiin, että oltaisiin erittäin halukkaita lähtemään hommaan mukaan! Tammikuussa kuultiin ilouutisia, eli meidät oli valittu yhteistyöblogiksi ja nyt saatiin ensimmäinen ruoka testiin.

Niin, ne Acanat…

Kirppu toimii laatutarkastajana.

Meillä aiemmin nappulat on syöty satunnaisina herkkuaterioina, joten kissat ovat aina innoissaan kun nappulapussi rapisee. Tämän kerran testissä on Acanan Wild Prairie, jota en ole ennen kokeillut. Acanasta olen kyllä kuullut hyvää.

Koostumusta vilkaisin pussin kyljestä jo ennen pussin avaamista, ja se miellyttäätarkkojen lukujensa puolesta kriittistäkin lemmikin omistajaa: muun muassa erilaisia lihoja kyseisessä ruoassa on 59 % ja muita eläinperäisiä aineita siihen päälle vielä 11 %, eli eläinperäisten aineiden pitoisuus on yhteensä noin 70 %. Itseäni kummastutti kuitenkin myös kasviperäisten ainesosien määrä ja laajuus (30 %): Wild Prairiesta löytyy muun muassa sinimailasta, merilevää, kurpitsaa, talvikurpitsaa, pinaattia, porkkanaa, omenaa, päärynää ja karpaloa…

Karpaloa kissanruoissa käytetään usein C-vitamiinin luonnollisena lähteenä, joten uskoisin että sen vuoksi näitä erilaisia kasviksia löytyy myös tästä ruoasta: luonnollisten vitamiinien lähteenä.

Itse pidän tästä ruoasta se vuoksi, että sen tekoon ei ole käytetty viljoja. Usein nappuloissa on viljaa, maissia tai riisiä sidosaineena, mutta tässä eläinperäiset ainesosat on jauhettu, jonka vuoksi sidosaineita ei ilmeisesti tarvita. Tuoteselosteen mukaan perunan ja viljan puuttuminen pitävät hiilihydraattipitoisuuden alhaisena..

Eläinystävänä myös olen hyvin onnellinen siitä maininnasta, että Acanan ruokiin käytetään vain vapaana kasvanutta kanaa ja kalkkunaa.

No joko me saatais syödä?

Ja hyvin maistui! Myös meidän nirppa-Kirpulle. Tosin neiti tarvitsi Ihan Oman kupin. Hassua oli huomata erona muihin nappuloihin, että kissat tyydyttivät nälkänsä pienemmällä määrällä ruokaa. Näinkin isolla laumalla (6 kissaa) se tekee jo ison säästön ruokabudjettiin, kun ruokaa menee aterialla vähemmän. Neffillekin tuli poikkeuksellisesti maistiaiset annettua, vaikka yleensä neiti syö vain omaa ruokaansa.

No voidaan me sitä ihan itekin ottaa! t. laiheliini-Kirppu

Prinsessojen oma ruokakuppi. Mami-Matildalla vei vissiin kielen mennessään.

Eniten jännitän tässä sitä, millaiseksi Kirpun höttöturkki menee. Maine cooneilla usein turkki reagoi nopeasti ruoan laatuun. Kirpun turkkia on moni näin märkäruokavaliolla ollessaan kehunut: se on takuton ja puhtaan oloinen (tunnustus: olen pessyt sen viimeksi 1,5 v sitten… onneksi ei tarvi pesuja, toisin kuin osa muista cooneista!). Acana lupaa hyvää, mutta se jää nähtäväksi pidemmällä aikavälillä. Stay tuned!

Ruokatestailubloggaus jatkukoot viikon kuluttua, kun on päästy vähän jyvälle tästä Acanasta!

Ravintoseloste vielä tarkemmin löytyy mm. täältä.

0
Tags:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.