Tilapäiskotitoiminta

Kevään lääkärikiintiö

Sunnuntaina illalla huomattiin, että Tiuhtilla on nyt vähän leuka hassun näköinen. Syyksi paljastui turvotus. Kissa kuitenkin söi ja käyttäytyi muuten hyvin normaalisti. Päädyin kuitenkin maanantaina varaamaan lääkärin kaiken varalta, koska pelkäsin, että jotain mätää hampaassa on – kirjaimellisesti!

Oletin lääkärikäynnin olevan täynnä kynsiä ja hampaita käsivarressa, ja varoittelin asiasta jo aikaa varatessa. Osoittautuikin, että neiti meni kuljetuskoppaan ihan itse (vähän sähisten toki) ja lääkärissä käyttäytyi paljon kiltimmin kuin meidän kesykissat! Tarkempaa tutkimusta varten Tiuhti kuitenkin rauhoitettiin, koska piti päästä räpläämään paremmin suuta.

Hampaassa ei varsinaisesti näkynyt mitään ongelmaa, mutta turvotuksen vuoksi yläkulmahammas oli hiertänyt mätäpaiseen alahuuleen. Kuitenkaan alakulmahammas ei näyttänyt normaalilta, joten viikon päästä käymme kontrollissa. Tämän viikon ajalle neiti sai sitten antibioottia ja tulehduskipulääkettä, jos siellä kuitenkin ihan juuri on tulehtunut, niin ei pääse pahemmaksi menemään.

Lääkärillä oli hurjan pelottavaa.

Oma suurin huoleni oli kuitenkin, miten kissalle, joka ei anna koskettaa itseään eikä ole herkkusuu, saadaan antibiootti menemään. Osoittautui, että helposti – turvapaikkaan kaapin päälle paetessaan Tiuhti antoikin laittaa antibiootin ja kipulääkkeen suoraan suuhun nestemäisenä ruiskusta. Neiti on vielä säikky lääkärikäynnin jäljiltä, mutta alkaa muistuttaa jo omaa itseään.

Eikä tässä vielä kaikki! Sitten päädyttiin myös poikien kanssa lääkäriin eilen. Pojat on olleet melkoisia kakkatassuja, viimeisen viikon ajan, joten päädyin varaamaan heille lääkärikäynnin, mikäli antibioottikuuri olisi paikallaan.

Pienten kakkatassujen mielestä lääkärissä oli hurjan jännää ja kivaa. Molemmat punnittiin ja yleiskunto tutkittiin. Antibioottikuurin jätkät saivat 10 päiväksi, ja lisäksi pohdittiin poista ravintolisää auttamaan ripulin kiinteyttämisessä. Vakavasti asiasta ei lääkäri kuitenkaan huolehtinut, koska herrat ovat hyvässä kunnossa ja pirteitä (vähän liiankin…).

Rankan päivän jälkeen sitten vähän nukutti.
PS. Pahoittelen kännykkälaatua. En jaksanut ottaa kameraa mukaan eläinlääkärireissulle… !

0
Tags:

5 comments

 1. Teillä on tosi hienosti sujunut lääkärikäynti! Toivottavasti lääkkeet alkavat pian vaikuttaa ja kissat tervehtyvät.

  Laitoin tuonne sun kissanleikkautuspostaukseen kommentin, teksti teki muhun ison vaikutuksen. Ymmärsin, että siinä tekstissä kannustettiin jakamaan sitä ja siksi kopsasin sen omaan blogiini, toki lähdemerkinnällä ja sivuillesi ohjaten. Toivottavasti on ok?

 2. Voi ettäää kuin söpöjä pennut aina on ♥ Olet kyllä tehnyt noiden villien kanssa mahtavan työn, pitäisiköhän niitä kohta lakata kutsumasta villeiksi? 😉

 3. On ok! Juuri sellaiseksi on tarkoitettukin. Hyvä vaan että on jakoon mennyt 🙂

  Kyllä tuntuu että Tiuhti varsinkin on jo antibiootti + kipulääkeyhdistelmään "vastannut", tuntuu jotenkin paljon enemmän omalta itseltään kuin sunnuntaina ja maanantaina.

 4. Pennut <3 Voi kun pysyisivät vaan terveinä… Ainakin siis tällä hetkellä tuntuu että antibiootti + Promax toimii, ja ajattelin että aloittaisin huomenna Axilur-kuurin.

  Ehkä pitäisi. Eihän ne villikissaa ole enää pitkään aikaan nähneetkään, eivätkä varmaan ulkona enää pärjäisikään samalla tavalla kuin aiemmin. Antibiootti+kipulääke meni eilenkin tosi hyvin ruiskulla, kunhan vaan Tiuhti pääsi omaan "turvapaikkaansa". On se niin hieno pieni kissa <3

 5. Voi kakkatassut 😀 Toki soisin, että lääkärille ei tarvisi mennä, mutta kun kerran piti niin loistavaa kuinka iisisti homma toimi jokaisen suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.