Tilapäiskotitoiminta

Odottavan aika olikin lyhyt

Pentujahan meille syntyi, viikko sitten eli 10.4.2016. Meidän edelleen nimetön saunamököttäjä pyöräytti kesken rauhallisen sunnuntaipäivän (autokin hajosi) kolme pienen pientä karvanakkia kuljetuskoppaansa, jota se on sen jälkeen vahtinut hurjalla intensiteetillä.

Tiistaina pääsin vasta kurkistelemaan koppaan tarkemmin ja laskin selkeän pääluvun, eli kolme mustavalkoista palleroa siellä kelli hyvin onnellisena maitovatsojensa vieressä.

Koska saunamököttäjä on erittäin omistushaluinen pennuistaan, ollaan kontakti vielä toistaiseksi rajoitettu ihan vain kauempaa ihasteluun. Sen mutsi sietää vielä, ja ollaan pari kertaa päästy pentuja silittämäänkin. Mutta sähinä on yleensä aina vastassa kun kopan suulle menee kurkkimaan. 🙂

Voihan nuksun-nuu. Simahti. 4 vrk.

Pennut sen sijaan kasvavat kohisten ja tänään vähän tiirailin jo sukupuolia. Jos en ihan väärin nähnyt, niin näyttäisi olevan kaksi kolmesta poikia. Yksi suojelee persaustaan hyvin ja sinne en ole vielä hännän alle päässyt kurkistamaan. Mammakin tänään jo taas vähän lupsutteli silmiään kun rajoitin tämänpäiväisen ihasteluni aamuruoan yhteydessä kopin ovelle, enkä yrittänyt koskea pentuja. Pikkuisia askelia! Veikkaan että pentuja pääsee vasta ensi viikolla, kun itsenäisesti alkavat pesästä lähteä, käsittelemään. Nyt en viitsi sitä seitinohutta luottamusta, mikä mutsin kanssa on luotu, lähteä venyttelemään yhtään.

Mutsin hampaisiin saatiin vähän apua Synoluxista, eli sai tosiaan kuurin antibiootteja tähän tiineyden loppuvaiheille ja vauva-arkeen. Suu on hyvin rauhoittunut niiden myötä. Se rempataan sitten, kun mutsi on turvallista nukuttaa, nyt kun ei oikein kyllä voi.

Onkos ehdotuksia nimeämisteemasta… ? Mutsikin on edelleen nimeä vailla, kun on tuollainen möksö.

0
Tags:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.