PissaongelmatTilapäiskotitoiminta

Perinteinen keskiviikon eläinlääkäripäivystys

Keskiviikko-ilta vietettiin perinteisesti jälleen eläinlääkäripäivystyksessä. Tällä kertaa perinnematkamme kohteena oli Evidensia Hattula Leimun kera.

Leimu hyppäsi kevythäkin päältä (noin 50 cm korkeus) torkuiltaan ruokakipolle ja alkoi parkua heti alas tullessaan. Ja sitten ihmeteltiin lonkkaa, joka oli ihan virheasentoinen. Pentu jopa sähähti kun koipea käsitteli, mutta mikään ei tuntunut murtuneelta. Itse epäilin lonkan sijoiltaanmenoa, joten soittelin Evidensiaan ja sain ohjeet lähteä päivystykseen, jotta lonkka saataisiin mahdollisimman nopeasti takaisin paikalleen.

Päivystyksessä reippaasta pikkukissasta otettiin röntgenkuvat. Isoin yllätys oli, että mitään luita ei ollut röntgenkuvista nähden mitenkään ihmeemmin murtunut tai katkennut, eikä lonkka ollutkaan sijoiltaan. Virheasento siis johtuu jostakin, mutta röntgenkuvissa se syy ei vielä näkynyt. Opiaatit saivat Leimun kuitenkin toipumaan pirteäksi omaksi itsekseen illalla ja liikunnan rajoittaminen, eli käytännössä pennun häkittäminen, sujui huonosti kun mieli olisi tehnyt riehua ja leikkiä.

Torstai-aamulla vastassani oli vähän vaisu pentu. Ruoka kelpasi ja leikkikin, jos lelun vei ihan pennun viereen, mutta Leimu ei halunnut liikkua. Jalka on selkeästi kipeä, vaikka Metacamin pitäisikin vielä viedä pahin terä kivusta pois.

Ortopedi ennätti soittelemaan torstaina iltapäivällä ja antamaan näkemyksensä asiaan: pajunvitsamurtuma reisiluun kaulassa (greenstick fracture). Murtuma on varmasti kipeä ja vaikea havaita röntgenissä, sillä luu pysyy melko kokonaisena, mutta siihen murtuu ”särö”.  Nyt tarkoitus on saada se luutumaan kunnolla, jolloin sitä ei tarvitsisi operoida. Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavien viikkojen häkkilepoa ja kipulääkitystä nyt alkuun. Kolmen viikon kuluttua olisi tarkoitus ottaa sitten kontrolliröntgenkuvat, joista näkee miten vamma on parantunut. Toivotaan, että me Leimun kanssa nyt säästyttäisiin operoinnilta. Riehuminen ja hyppiminen ovat täysin pois päiväohjelmasta.

Kajon elämän toinen pissatulehdus alkoi myös sunnuntaina, eli nyt meillä on kissanpentujen sairastupa jälleen pystyssä. Vähän jo ennätin toivoa, että Leimu säästyy surkeuksilta, mutta ilmeisesti nämä pennut ovat valmistuneet keskiviikkolinjastolta ja näin ollen käydään lähes joka keskiviikko päivystyksessä.

Alkaa olla vähän jaksamus loppu.

5
Tags:

2 comments

  1. Uhuhh…voi pieniä. Paras riekkuikä menossa eikä pääse mihkään ja kaverilla mee sen paremmin. Toivotaan et tästä mentäis jo parempaan päin.

  2. Toivottavasti pikkukisu voi jo paremmin. Mahdottoman suloisen näköinen, saa varmasti kodin sitten kun siihen asti pääsette.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.