Kissojen terveyshuoltoKotonaMörrin amputaatio

Miljoonan mutkan kissa

Meillä kävi tänään kissahieroja! Kyllä, luit oikein. Sydäntassun hierojaksi valmistuva Mari kävi meillä tänään hieromassa. Hän siis valmistuu varsinaisesti koirahierojaksi ja koirahierojana alkaa tehdä hommia, mutta hieroo myös kissoja (kissojen ehdoilla). Bongasin eräästä Facebookin maine coon -ryhmästä suositukset, kun erään vanhempi kissaherra oli aiemmin ollut hierottavana. 

Otin siis saman tien yhteyttä Sydäntassuun ja huomasimpa samalla hänen asuvan myös samalla paikkakunnalla. En ollut uskoa tuuriani. Tikkienpoiston yhteydessä viime tiistaina eläinlääkäri myös antoi luvan hieronnalle ja myös jopa suositteli sitä, jos vaan mahdollista, joten varattiin aika tälle päivälle.

Tänään oli ensimmäinen (eikä varmasti viimeinen) hierontakerta ja ensin vähän pohdittiin, että miten onnistuu — aina se ei kissoilla ihan niin suoraviivaisesti mene. Aloitettiin kuitenkin jo hyvältä pohjalta, eli Miamorin vitamiinitahna-herkuttelulla. Sen jälkeenhän ei ollut enää millään muulla väliä Mörrin mielestä 😉

Mörri sai olla koko ajan istualtaan ja sellaisessa asennossa, missä halusi. Tätä pidin positiivisena, koska kissoilla kun lähdetään liikkumista rajoittamaan, yleensä saadaan vaan enemmän vastustusta aikaan. Mörri istui koko session (n. 20-30 min) rauhassa paikallaan ja suuren osan aikaa pesi itseään kovalla intensiteetillä (kun sai tonttupuvun pois päältään).

Pahimmat jumit löytyivät tietenkin siitä jäljellä olevasta etujalasta ja sen lavasta, mutta olen ihan yllättynyt kuinka hienosti Mörri antoi hieroa ja selkeästi nautti sessiosta näistä jumeista huolimatta. Lopputulos oli lämmin kissa: hieronta tietenkin saa veren kiertämään.

Olen kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen ja vähän hämmentynytkin, kuinka sujuvasti kaikki meni. Seuraavaa kertaa suunniteltiin jo kahden viikon päähän, ja varmasti jatketaan niin kauan kun siitä hyötyä kissalle on. Ei tästä pääse edes hurjasti köyhtymään: 25 € kerta kustantaa kissojen hieronta, koirille 35 €.

Lopputulos oli niin huikea, että vähän nieleskelen täällä itkua: hieronnan jälkeen kun istuin keittiön lattialla, mun syliini kiipesi pieni tripawd. Ensimmäistä kertaa operaation jälkeen. Juuri kuten ennenkin leikkausta. Yhyy. <3

17
Tags:

5 comments

 1. Kissablogistanian virallinen itkijänainen (ihan ite virallistin) tuli tänne nyt kanssa vähän pillittämään onnesta <3
  Loistava idea, joka ihan varmasti tekee hyvää ja vetreyttää potilasta.

  Yhyyy <3

  1. Voin myöntää. Vähän mullakin tuli kyyneleet silmiin kun tyyppi puski ja vielä mönki syliin asti. Ihan vähän vaan. <3 MUN MÖRRINI TULI TAKAISIN!!!

   Ihan sattumalta törmäsin, en ees osannut etsiä tätä (fyssaria oon kaivellut netistä, mutta hyvin vähän löytyy niitä jotka kissoille jotain tekee). Ihan mieletön löytö!

 2. ❤️

 3. Vähän vois kyllä pillittää, joo <3 Ihana Mörri, niin reipas!

  1. Niin on. Huikean hieno <3 Tänään otettiin tonttupuku kokeellisesti pois, ja nyt sitten tarkkaillaan rupeaako repimään jo hyvin parantunutta haavaa vai antaisiko sen olla jo rauhassa. Hieronnan jälkeen miellä on ollut paljon aktiivisempi kissa, ja viikon päästä hierotaan uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.