Neffin tarina

Jouluressit

Neffin ensimmäinen ”aalto” vaivoja saatiin päätökseen elokuussa 2011, kun eläinlääkäri totesi kissan terveeksi: bakteereja ei löytynyt, kiteet olivat liuonneet ja kissa ei enää pissannut huti. Saatiin myös kovat kehut kissan käytöksestä, koska sehän rakasti käydä Ahlmannin klinikalla ja muisti hurista joka kerralla aina yhtä paljon. Mukaan otettiin ylläpitoruokaa Specificiltä ja Royal Caninilta, jolla piti vaivaa hoitaa muutama kuukausi vielä ja asteittain siirtyä normaaliruokaan.

Meille normaaliruoka oli barffiruokaa, tosin syksymmällä alettiin siirtyä enemmän ”pikaruokiin”, eli eläinkaupan hyllyruokiin kuten Applawsiin ja Royal Caniniin. Neffi söi kuurin ylläpitoruokaa loppuun ja sen jälkeen normaaliruoka tuli hallitsevaksi, vaikkakin sitten lihaa saivat usein yhden annoksen päivässä.

Vaiva kuitenkin uusi. Marraskuussa Neffi ilmaisi selkeästi, että taas sattuu, ja kävi sängyllä pissalla. Tähän mennessä olimme muovilakanaviritelmät unohtaneet, joten eikun patja ja peitteet pesuun ja kissa lääkäriin. Lääkärin diagnoosi oli taas selkeä: tulehdus ja mahdollisesti kiteitä. Pissanäytettä emme saaneet, koska rakko oli täysin tyhjä, joten diagnoosi tehtiin limakalvojen perusteella ja kävimme tuomassa näytteen jälkikäteen. Tulehdus ja kiteitä oli näytteen perusteella tehty diagnoosi.

Synolux-kuuri aloitettiin ja samoin myös liuotusruoka. Eläinlääkäri totesi, että kun kiteet uusivat näin pian, niin varmaan Neffi joutuu syömään ylläpitoruokaa koko ikänsä; normaaliruoalle meno näköjään tuottaa ne heti takaisin. Jouluksi vaiva saatiin hoidettua melkein kokonaan pois, ja sohva säästyi tällä aallolla pissimiseltä. Mikään muu sitten ei, nimittäin sängyllä käytiin monesti, vaatekasat toimivat myös uhreina ja yllättäen, myös kenkäni saivat oman osansa.

Joulukuun lopussa tilasin Isosta Britanniasta ylläpitoruokaa, koska se on siellä paljon halvempaa. Tällä ruoalla elettiin koko kevät. 

0
Tags:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.