Neffin tarina

Sohvan elinkaari

Perjantaina päätin sitten lähteä höyryttelemään meidän Ikea-sohvaa. Uhmakkaana en edes lukenut sohvan materiaalien ohjeita, koska ajattelin, että pilalla se sohva nyt kuitenkin on (pissanhaju) – vaaleammat kohdat istuinosan kankaassa eivät siis haittaisi, koska sohva on kuitenkin peitettävä jollakin jatkopissailun estämiseksi.

Kerrottakoon jotakin tästä sohvasta, jota niin paljon säälin.

The Sohva ostettiin Ikeasta kesällä 2010. Ylläolevassa kuvassa Sohva on vielä täysin uusi, juuri paketista koottu ja se oli Neffin mielestä maailman paras leikkipaikka. Neiti oli kuvanottoaikaan noin 5kk vanha ja rakasti rallata Sohvaa ympäri ja ämpäri. Sohva maksoi hurjat 499 euroa, ja on vuodesohva divaaniosalla. Kiitos, Ikea!
Ainut huono puoli Sohvassa on se, ettei siinä ole irrotettavia päällisiä eikä siihen saa muita päällisiä, ellei itse tee.
Sohvaa on tähän mennessä pesty vedellä, etikalla, Fairyllä, PissiPois-aineella, Tolulla sekä hajunpoistajasuihkeella. Kevääseen mennessä Sohva oli melkein hajuton ja olin siitä iloinen. Sitten meillä taas alkoi tulehduskierre ja Sohva sai jälleen pissaa sisuksiinsa idiootin tirehtöörin vuoksi, joka ei tajunnut peittää sitä ajoissa muoviin.
Olen ollut lähes epätoivoinen, koska en haluaisi luopua paljon ja kovia kokeneesta Sohvasta. Yleisilme on edelleen hyvin siisti, karvat saa helposti irrotettua (vaikkei uskoisi!) imurilla, se on oikein hyvä illanviettoihin isommallekin porukalle ja tietenkin, se on vuodesohva. Mitä muuta sohvalta voisi vaatia?
Lainasin äidiltäni höyrypesuria, jonka hän osti viime vuonna. Päättäväisesti aloitin perjantaina pesun ja varoin käsiäni, kun äiti oli jo moneen kertaan muistanut varoittaa, kuinka kuumaa se höyry onkaan. Kissat olivat lukittuna keittiö-makuuhuone-akselille mieheni kanssa, ettei vahinkoja tapahtuisi. 
Höyryttelin ensin aluksi pahimmat kohdat sohvasta, eli ne, jotka olivat suoraa pissalle altistuneet. Ensin ilmassa leijui PissiPois-aineen tuoksu, jonka jälkeen pikku hiljaa alkoi tuoksahtaa epäilyttävästi pissalta. Tässä vaiheessa soitin äidilleni ja tuskailin, että nyt se pissan haju oikein nousee pintaan. Äiti onneksi lohdutteli, että varmasti, varmasti, mutta ehkä se myös haihtuu sen vuoksi?
En siis luovuttanut, vaan vedin koko sohvan höyrypesurilla. Kerran lisäsin vettä, eli koko sohvan puhdistamiseen meni noin 1,5 litraa vettä (vesihöyryä) ja tietenkin vähän päälle tunnin vaiva. Lopuksi myös tein sankoon laimeahkon huuhteluaine-vesiliuoksen ja pahimpiin paikkoihin painelin pyyhkeellä n. 4-5 desiä seosta ihan patjaan saakka. 
Sitten lähdimme maalle viikonlopun viettoon ja Sohva sai jäädä kuivumaan viikonlopuksi ilman muoveja.
Kerrottakoon, että kun sunnuntaina tulin väsyneenä takaisin, en muistanut että koko sohva on muovittamatta tai että sitä on edes pesty. Ajatuksen sain vasta tänään aamulla kello 7.45 kun piti ehtiä bussiin kahdeksaksi. Pikainen haistelu kertoi, ettei suojaamattomalle sohvalle ollut tullut hutipissoja ja vedin nopeasti muovilakanan siihen päälle. Sohva tuoksui muuten raikkaalta, eli pissanhaju oli hävinnyt. Hurray!
Meillä on vietetty nyt torstaista lähtien hutipissatonta viikkoa, eli siitä lähtien kun Neffi sai oman uuden ison laatikon. Käytännössä tämä tekee nyt melkein jo viisi päivää! Zylkeneä jatketaan vielä ainakin tuon pilleripurkin loppuun asti. 
[x] Sohva siisti ja HAJUTON
[x] Pissattomia päiviä  5 
[x] Zylkeneä jäljellä

2
Tags:

2 comments

  1. Näyttää muuten jotenkin tutulta sohvalta (meilläkin on samanlainen vuodesohva). Kiitos hyvästä ideasta pissin hajun poistoon, toivottavasti ei kuitenkaan tule tarvetta. Hyvä tietää, mitä kaikkea voi kokeilla.

  2. Joo, me jo päädyttiin heivaamaan tämä sohva muutossa veke. Ostettiin käytettynä kaverilta vähän vähemmän kärsinyt tilalle, joskin on sekin parit pissat jo saanut niskaansa… Vanhakin sohva tosin jatkaa vielä elämäänsä, meni tutulle mökkisohvaksi, eikä kuulemma heidän nenäänsä haissut kissanpissalta (jota syvästi ihmettelen).

    Voin myös suositella Kärcherin tekstiilipesuria, semmosen millä saa suihkutettua vettä ja se imee veden tekstiileistä pois. Tuli puhdasta ja raikasta. Niitä saa joistain liikkeistä vuokrattua, Tampereella mm. Siivous.fi -myymälä vuokraa! Semmosella pesin viimeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.