Neffin tarina

Antikliimaksi

Niin, lääkärissähän ei selvinnyt mitään muuta kuin lompakkoni köyhtyminen.

Neffi tosin sai kehuja jälleen käytöksestään, sillä kissahan puski ja purisi sen verran, että lääkäri ei meinannut saada sydänääniä kuunneltua. Mitään ihmeparantamista en odotellutkaan, mutta toivomus olisi ollut ruokavalion remontista johonkin sellaiseen, joka pitäisi kissalla painon normaalina ja kiteet poissa. En saanut myöskään sen enempää selvitystä siitä, mitkä virtsakideruokavalion vaikuttavat ainesosat voisivat olla, jotta voisin koostaa esimerkiksi BARF-ruokavalion Neffille näitä periaatteita käyttäen.

DL-metioniini meidän tapauksessa ei ilmeisesti tulisi auttamaan, koska se laskee vain pH:ta eikä Neffille välttämättä siitä olisi sen enempää hyötyä.

Pissanäyte oli kuitenkin puhdas, vähän siellä oli verta mutta mahtoi johtua punktiolla otetusta näytteestä.

Neffistä otetiin myös verikokeet, joissa selvitettiin munuaisarvoja ja kilpirauhasarvoja. Molemmat ovat kissalla normaalit, eli ainakaan vielä ei ole löytynyt syytä taustalta, miksi rakossa on tällainen ”häiriötila” joka kehittää kiteitä näin pahasti.

Vähän on pettynyt olo, mutta eipä tälle kai mitään voi.

Näin pari viikkoa lääkärikäynnistä edelleen hutipissailu jatkuu. Pesin sohvan ja peitettiin se kovilla tavaroilla. Toissailtana Neffi kuitenkin päätyi siihen, että käy pissalla korin päällä – onneksi kerkesin estämään suuremmat vahingot – ja eilen unohdin peittää kangaskohdan, jälleen käytiin pissalla. Pikkuhiljaa, eipä tämä ikinä parissa päivässä ole tajunnut… Muuten pissat tulevat nätisti laatikkoon.

Tsemppiä kaikille pissakissatalouksille! En tiedä mikä tässä keväässä ja kevätkesässä on, mutta tuntuu että häiriökäytös puhkeaa aina nimenomaan tällöin 🙂

0
Tags:

3 comments

 1. Melkein hiukset nousi pystyyn, kun luin tätä blogiasi. Täytyy sanoa, että on sinulla pitkä pinna. Meilläkin on ollut monenlaisia kisuja, mutta kyllä täällä on silti päästy aika helpolla. TSEMPPIÄ!

 2. Neffi on muuten niin helppo kissa, että kyseessä on varmaan luonnollinen tasapaino 😉 Vaikka välillä on vaikeita kausia (niin kuin nyt, kun yritetään jälleen opetella laatikolle), niin aina sitä pärjää. Nytkin on helpompi tilanne taas, kun tietää ettei kissa kärsi kivuista, vaan on fyysisesti terve.

  Kiitos 🙂

 3. Ihanaa ku löysin tän siun blogis 🙂
  Vertaistukea täältä tarjoaa omistaja sekä 4.vuotias Mysti kissa joka kärsinyt idiopaattisesta kystiitistä jo miltein vuoden.
  Meillä kuseskeltiin sohvat ja sängyt,nyt tullut uutuutena tiskipöytä,isännän subbari olohuoneessa sekä erityisen mieluinen paikka patalaput pöydillä.

  Tänään käyty viimeksi lääkärissä ja todettu,jälleen kerran paha tulehdus johon saimme 5päivän kipulääkekuurin,antibiootit sekä kassillisen Royal Canin urinapurina pissa ruokaa.

  Mystin kaverina meillä tepastelee Niilo 5.vuotta joka on mieletön herrasmies,ei tosin samalla aaltopituudella Mystin kanssa,mutta tulevat suht hyvin toimeen kuitenkin.
  Feliwayt hurisee seinissä,ja suihketta roiskitaan pitkin kämppää,silti pieniä pissilammikoita aina löytyy säännöllisen epäsäännöllisesti.

  Voimia ja jaksamista myös siule kissarakkaalle ja parantumisia Neffille,kyllä myö nää otukset vielä kuntoutetaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.