Neffin tarina

Mau, mau, mamma, sattuu.

Eilen kyllä kuului niin surkeita ääniä laatikosta. Mau, mau, mau. Ja sitten vähän kiukkuisempi mau päälle. Sen jälkeen käytiin kenkien viereen kumimatolle tekemässä pikkupissat. Tällä kertaa vältyttiin kuitenkin suuremmilta vahingoilta, eli kengät eivät ole onneksi pissassa.

Sitten käytiin uudelleen laatikolla vähän maukumassa.

Ja sitten Riksu rupesikin tänään soittelemaan Tampereen eläinlääkäreille, että mihin sais nopeasti aikaa. Huomiselle on varattu uudelle eläinlääkärille aika klo 15.45, onneksi töissä ovat joustavia ja saan käyttää ylityötunteja tuohon reissuun!

PS. Pistin tilaukseen Cystaidia, jos se nyt auttaisi. Viimeksi kuuriluontoisesti piti tulehdukset loitolla, mutta lopetettiin syystä X tai Y. En osaa sanoa, miksi. Mutta kokeillaan uudelleen!

0
Tags:

4 comments

 1. Pikaista paranemista, on noi pissavaivat kyllä ihan kauheita :/

 2. Jep, surku tulee meidän pikkuprinsessaa. Mutta kyllä se tästä taas, antibiootilla. Pitäisi vaan löytää joku kestävä ratkaisu, ettei tämä olisi joka kolmas kuukausi edessä. 🙁

 3. Hei! Löysin juuri blogisi ja ajattelin kertoa omista kokemuksistani pissakissan hoidossa. Valitettavasti en ehdi lukea kaikkia päivityksiäsi läpi, joten tässä voi tulla sinulle jo tuttuja asioita.

  Toinen kissoistani, leikattu kolli, sairastui n. nelisen vuotta sitten pissavaivoihin. Vaiva tuli ilmi, kun kissa teki pissan sohvalle. Olin ihmeissäni mistä moinen käytös johtui ja kiinnitin huomioni kissan potalla käyntiin josta selvisi, että pissaa tuli vain tippa pari kerrallaan ja sekin ison työn ja tuskan saattelemana. Siitä sitten lähdettiin tietenkin lääkäriin ja näitä reissuja jatkossa tulikin valitettavasti useampia. Välillä otettiin pissanäytteitä, välillä ei, antibiootteja kokeiltiin erilaisia, saatiin Cystaidia ja liuotusruokaa. Idiopaattista kystiittia lääkäri ehdotti jossain välissä, välillä oli taas kiteitä.

  Pitkä tarina lyhyesti: Aloin omatoimisesti tutkimaan asiaa, kun jatkuva antibioottihoito ei tuntunut järkevältä ja kun kyseessä ei edes aina ollut tulehdus. Minulle selvisi laadukkaan ravinnon merkitys kissan terveyden hoidossa. Olin siihen asti ruokkinut kissa tyytyväisenä markettiruoalla, mutta se loppui saman tien. Meillä apu löytyi sokerittomasta, viljattomasta ja mahdollisimman suuren lihapitoisuuden omaavasta ruoasta. Siitä lähtien olen antanut kissoilleni Power of nature -merkkistä ruokaa ja ongelmia ei ole enää ollut. 🙂 Voinkin lämpimästi suositella tuota (tai muuta samat kriteerit täyttävää) ruokasarjaa. Tampereella tuota sarjaa saa Sydänystävästä. Tämän keinon kokeilu ei ainakaan ole iso kustannuskysymys eikä hankala toteuttaa, jos et vielä ole kokeillut. 🙂

  Lisäapuna on ollut Feliwayn haihdutin ja suihke. Ruokapuolella annan barf-ruokaa jonkin verran ja hyvä nesteytyslisä on kypsennetty seiti johon lisätään runsaasti vettä, jotta kissat sitten saavat lipittää. 🙂 Hyvin toimii. Kuivaruokaa kissat saavat vain iltaisin herkkuna. Nyt on viimeisestä pissavaivasta jo kaksi-kolme vuotta aikaa. Jos englanti taipuu, niin tässä linkki loistavalle kissasivustolle: http://www.catinfo.org/?link=urinarytracthealth

  Kovasti tsemppiä teille jatkoon ja vaivan selättämiseen. Tiedän kuinka raskasta tuo on.

 4. Moikka! Kiitos vinkeistä, mutta tosiaan, kaikki nuo on jo käyty lävitse. Aiemmista postauksista multa löytyy mm. pissakissan ruokintaa, mutta Neffi kehittää kiteitä itselleen ihan kaikesta ruoasta, jossa ei ole kiteitä torjuvia tekijöitä. Eli meillä nyt nojataan RC Urinaryyn melko vahvasti ja toivotaan parasta. Luonnonmukainen- ja BARF-ruokinta on koluttu läpi useisiin kertoihin ja myös blogista löytyy tähän ohjeita 🙂

  Jatkuvaa ab-kuuria ei olla ajateltukaan, vaan nyt kokeillaan jos päästäisiin tulehduskierteestä (se meillä on nyt ollut ongelmana, vaikka kiteet on selätetty) ihan Cystaidilla pois. Laskettiin eläinlääkärin kanssa, että tässä puolen vuoden aikana Neffiltä on hoidettu pois kolme kertaa tulehdus, joka on ilmennyt ilman kiteitä. Eläinlääkäri tarkasti vielä verikokeet (mitkä otettiin, että nähtäsiin, onko kissalla jotain nk. perussairautta) ja päätyi samaan diagnoosiin kuin muutkin: Neffillä on ilmeisesti rakenteellinen vika, joka aiheuttaa bakteerien päätymisen virtsaputkeen helposti. Cystaid otettiin käyttöön, jotta sillä saataisiin rakon seinämiä vahvistettua eikä tulehdus kehittyisi ihan jokaisesta bakteerista. Neffi on myös ultrattu useita kertoja, että ollaan nähty, onko rakossa esimerkiksi kasvaimia, jotka aiheuttavat voimakkaan virtsan väkevöitymisen tai luonnollisesti ohuet seinät, jotka reagoivat bakteereihin herkemmin. Mitään varsinaista vikaa ei ole vielä löytynyt, joten mennään diagnoosilla että kissalla on rakenteellinen vika.

  PONia olen muuten pohtinut meille muille kissoille. Itse en ole hurjan ihastunut nappuloihin kissan pääasiallisena ruokana, juurikin virtsakiteiden vuoksi (Neffille on ihan sama mitä nappula käytännössä on; kiteitä muodostuu jo viikon jaksoissa; myös BARFfia on meillä kokeiltu, ja itseasiassa Neffi oli BARF-ruokavaliolla kun kideongelma ensimmäisen kerran ilmeni), mutta PONista olen kuullut tosi paljon suositteluja kasvattajilta ja ystäviltä, mutta myös foorumeilta. Viimeksi kissanäyttelyistä sain hankkimassa kokeilupussin Kirpun kasvattajalta, ja se ahmittiin kyllä loppuun aika nopeasti 🙂 Pitäisi jaksaa vaan rahaata itsensä Sydänystävään, tiedossa siis on sekin paikka.

  Kiitos tsempistä! Uskallankohan sanoa; meillä on ollut pitkä pätkä nyt täysin hutipissatonta! Ihanaa kun voi pitää mattoja lattialla. Neffikin on ab-kuurin aikana ollut nyt ihan eri kissa, tänään tervehti aamulla hurinalla ja puskuilla. Cystaid-kuuri alkoi heti ab:n kanssa ja ab loppui muistaakseni alkuviikosta. Katsotaan miten tämä tästä etenee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.