KotonaTilapäiskotitoiminta

Muuttokuulumisia

Niin, se muutto.

Sain vastata ainakin yhdenlaisiin kysymyksiin, kun päädyttiin hankkimaan kolmio. Onko tulossa perheenlisäystä?

No ei ole. Ainakaan ihmissellaista.

Pääsyy, miksi halusin kolmion, oli lisätila omalle laumalle. Meidän edellinen kaksio oli neliömäärästään huolimatta (50 neliötä) melko pieni viidelle kissallekin vakituisesti (plus hätäpaikka-hoitolaiset), ja siinä huomasi kyllä omat rajoitteet niin tilapäiskotitoiminnalle, kuin myös oman lauman kanssa elämiselle. Eristystilaa ei ollut kuin kylppäri-sauna, ja kyllähän sen sulkeminen omilta kissoilta näkyi selkeästi niiden laumasuhteissa.

Siispä, kun hyvä asunto tuli vastaan, tartuttiin heti tarjoukseen! Uuden asunnon tuoksun (ah kyllä, ollaan ihka ekat asukkaat tässä) lisäksi saatiin lisätilaa 20 neliötä, tilavampi kylppäri-sauna-osasto ja yksi ylimääräinen huone. Ja tietty myös vähän viileämpi elinympäristö, kun tähän ei tuo aurinko paista ihan koko päivää. Sen muuten huomaa näin kesällä varsinkin positiivisessa valossa.

Kissat suhtautuivat muuttoon yllättävän hyvin. Jännityksellä odotin muun muassa meidän tilapäisten asukkien Tiuhtin ja Viuhtin reagointia asiaan: kopitus kuitenkin oli ohi parissa minuutissa (???!!) ja hirmu uteliaasti ne suhtautuivat ympäristöönsä, ja kiersivät tutkimassa asuntoa heti ensimmäisenä iltana. Tässä näkee, kuinka paljon parivaljakko on tullut eteenpäin meilläoloaikanaan!

Viuhti lähettää kesäterkut kaikille.
Koskahan se mun oma koti löytyis?

Kotiutuminen meni myös tältä ihmispariskunnalta erinomaisesti. Muutto oli helppo ja voi luoja tätä tyhjää tilaa! Toinen makuuhuone on edelleen tyhjänä, kun ei olla ihan vielä keksitty mitä sinne laitetaan. Sisustetaanko kissahuone omille? Mieheni ilmoitti ponnekkaasti, että ainakaan sohvaa sinne ei tule. Totesin tähän, että mulle riittää kyllä nojatuolikin. Jostain syystä ei ole vielä projekti edennyt…

BB-pojat lähti muuton jälkeisenä tiistaina. Kyllä tuntuu 70 neliötä tyhjältä, kun ei ole kehruukoneita jatkuvasti syliin kiipeämässä, eikä enää kompastelekaan pieniin rakkauspakkauksiin. Onneksi saunalla on pienen pieniä salaisuuksia…

0
Tags:

2 comments

  1. Avatar

    Heh, voisin kuvitella että meilläkin isomman asunnon hankkimisen taustalla olisi ensimmäistä kertaa lemmikit 🙂

  2. Avatar

    Oo, ihan upouusi koti, ihanaa! Sellaisesta uuden tuoksuisesta kodista mäkin haaveilen, mutta ei ole varaa sellaiseen enkä kyllä viime muuttoruljanssin jälkeen halua lähteä tästä pitkään aikaan. 😀 Voin kyllä kuvitella että kaksiossa tekee viiden kissan kanssa tiukkaa, mä luulen että Kiira järkyttyisi syvästi jos se joutuisi jakamaan elintilan useamman kuin noiden kahden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.