Kissojen terveyshuoltoTilapäiskotitoiminta

28 days later

28 päivän antibioottikuuri viidelle pennulle kaksi kertaa päivässä on kyllä yhdenlainen helvetti. Maanantaina meidän suurista filosofeista kaksi kävi lääkärillä kontrollikäynnillä ja otettiin testit, vieläkö löytyy klamydiaa elimistöstä. Mutta ainakaan meillä ei ole zombeja, toisin kuin muualla 28 päivän jälkeen! Tulokset saadaan vasta myöhemmin, eli nyt sormet ja varpaat ristiin..

Meillähän pennut hoidettiin Synoluxilla. Mitä nyt asiaa tutkiskelin ja kyselin eri eläinlääkäreiltä mielipiteitä, se tuntui järkevimmältä vaihtoehdolta. Synoluxia eli amoksilliinia ei suositella klamydian hoitoon, vaan normaalisti kissojen klamydia hoidetaan doksimysiinillä. Pennuille doksimysiiniä ei kuitenkaan suositella: se vaikuttaa niin suun limakalvoihin, hampaisiin, mutta myös kasvavan kissan niveliin. Harkinnan ja konsultoinnin jälkeen siis hoitava lääkärimme päätyi Synolux-kuurin jatkamiseen: tulosten tullessa meillä kun pentue oli jo saanut viikon Synoluxia kaksi kertaa päivässä, eli saman hoitoannoksen.

Nyt sitten jänskätään, toimiko amoksilliini yhtä hyvin kuin doksimysiini olisi toiminut. Periaatteessa olisi pitänyt, ja pidetään peukut pystyssä, että enää ei tarvitsisi lääkitä.

Onneksi meidän penskat oli kauhean kivoja lääkittäviä: tabletti katosi sormenpäästä Nutriplussalla voideltuna, ihan kuin herkkuja olisi syöttänyt.

Jos nyt tulee positiivista klamydiaa jälleen, sitten kyselen mahdollisuutta aloittaa kuitenkin doksimysiini-kuurin. Kahdelle pennulle on jo koti (Zenosta tulee kuulemma Toivo ja Voltairesta Mauno – he pääsevät pitkän harkinnan jälkeen samaan kotiin) ja tykkäisin niitä jo sivuillekin laittaa kotia etsimään.

Mutta tällä hetkellä mulla on kyllä viisi kauhean toimeliasta, sosiaalista, omatoimista kissanpentua – ja hyvin terveen oloisia. Toivotaan, että tulokset olis vaikka negat tälläkin kertaa, niin oman kodin etsintä voidaan aloittaa!

0
Tags:

4 comments

  1. Mä pidän peukkuja pystyssä että lääkekuuri on tepsinyt! Oliko sielläkin juoksevia naskalihampaita, joita piti paeta? 😀

  2. Joo, nää pienet naskalihampaat pomppii myös lupaa kysymättä olkapäille… t. hartiat naarmuilla 😀

  3. Uh. Muistelen, kun hoidin meidän nelikkoa mykoplasman takia kuukauden kuurilla ja ne ei ollut enää mitään lilliputteja niinkuin noin 😉

  4. Jep, siin on ollut varmaan ihan kiva työnsarka. Kyllä taas kirosin itsekseni, mutta onneksi tosiaan klamydia ja myco on molemmat hoidettavissa!

    Kuulin muuten ihan ihme jutun eläinlääkäriltä, se sanoi että tämän päivän hoitosuositus (koko maassa) on ettei mycoplasmassa hoideta kuin oireilevat yksilöt. Mun täytyy tästä vielä jutella sen kanssa, oltiin molemmat vähän hämmentyneitä että miksei. Mutta ilmeisesti myco ei sitten tartu niin herkästi tms.. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.