Kotona

Erikokoiset tossut

Tänään Mörrinkäinen pääsi vähän pidemmäksi aikaa jaloittelemaan. Ollaan pyritty jaloitteluun päivittäin niin että pystytään valvomaan ettei satuta itseään, ja nyt on kävely alkanut sujua jo lähes entiseen malliin. Edelleen kipeä tossu ei meinaa pysyä oikein päin kävellessä, mutta ontuminen, vaappuminen ja kaatuilu on huomattavasti, lähes kokonaan vähentynyt!

Päivän tossukuva, päivän yli viikon leikkauksesta. Tossu on muutaman koon liian iso vielä, mutta onneksi jo huomattavasti tuo turvotus on laskenut. Nyt alkaa iho kuoriutua (kuten kuvasta huomaa). Tassun turvotus johtui siis siitä, että sinne jäi paljon verta kun laskimo jouduttiin leikkauksessa katkaisemaan, eikä veri löytänyt pois tarpeeksi nopeasti. Pahimmillaan tassu oli pinkeä ja lämmin, kuin täytetty kumihanska, eikä Mörri pystynyt käyttämään sitä. Onneksi ystävissä on sairaanhoitajia, ja lähdettiin kokeilemaan tukisidettä turvotukseen. Päivittäinen hieronta, tukiside ja tassun ylhäälläpito auttoivat ja tilanne on alkanut normalisoitua. Vasta toissapäivänä eli tiistaina Mörri alkoi käyttää tassua.

Vähän parempi kuva itse leikkaushaavasta. Haava on pysynyt siistinä. Vähän se on vuotanut verta, joka on kovettunut, mutta ollaan putsailtu vain lämpimällä vedellä satunnaisesti, koska tikkien kohta on selkeästi kipeä. Tänään oli ensimmäinen päivä, kun kissa ei älähtänyt haavan alueen kokeilemisesta, eli kipu on selkeästi vähentynyt.

Mörri alkaa olla myös oma pirteä itsensä. Kun tänään jaloiteltiin urakalla, hän venytteli hyvin nautinnollisesti ja monta kertaa ympäri asuntoa. Pidennetään jaloitteluhetkiä pikkuhiljaa niin, että kissa saa kuitenkin vielä tarvitsemaansa lepoa, mutta myös että lihakset alkaisivat jälleen vetreytyä ja vahvistua. Lisäksi ongelmana on yhä edelleen se, ettei haavaa saa nuolla, ja Neffi haluaisi tietenkin pestä laumaansa kuuluvaa Mörriä, joten tilannetta pitää jatkuvasti valvoa. No, ehkä Mörri saa jaloitella makkarin puolella sitten enemmän.

Kissoista ainoastaan Neffillä ei ollut tutka-Mörriin mitään mielipidettä. Tiuhti ja Viuhti ovat uteliaita mutta eivät uskaltaudu kauhean lähelle Mörriä ja hänen pelottavaa kauluria (siis mitäs jos se on vaikka tarttuvaa?) ja Kirppu on sitä mieltä, että maailmanloppu tulee. Sieltä tulee siis sähinää, murinaa, sylkemistä ja jos Mörri näistä huolimatta etenee Kirppua kohti, kuuluu kun Kirppu juoksee hetken aikaa paikallaan pakoon.
Ei saatana, tuolla se kävelevä maailmanloppu nyt taas menee.

ALERT! ALERT! ALERT!

Pikkuhiljaa, eiköhän siitä vielä tassu tule, vaikka vähän huolissaan olenkin vielä. Koepalasta ei ole kuulunut takaisin. Voi hyvin mennä vielä ensi viikolle.

Ja arvatkaas mitä? Neffin kanssa huomenna lääkäriin. Täällä on taas pissarumba! Sitten onkin käyty kaikkien kolmen oman kissan kanssa lääkärissä akuutisti tässä heti vuoden 2017 aluksi. Ihanan kallista!

0
Tags:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.