KotonaTilapäiskotitoiminta

Rouvien vuosirokotteet ja Mörrinkäisen tulos

Nyt on kuulkaas jokainen pysyvän lauman jäsen käytetty lääkärissä tämän vuoden puolella! Kirppu kävi hammashoidossa 9.1., Mörri kasvaimen diagnosoinnissa ja poistossa 21.-22.2. ja Neffi 3.3. uusineen pissatulehduksen (stressiperäinen, ilmeisesti Mörrin tilapäinen eristäminen laumasta sai Neffin ahdistumaan) johdosta.

Tänään 7.3. kävivät sitten rouvamme Tiuhti ja Viuhti. Vähän pelkäsin, mitä sanomista sieltä tulee – viimeksi ollaan käyty rokotteilla 3v. sitten, ja silloin ei päästy kurkkaamaan oikeastaan ollenkaan suuhun. Tiuhtihan kävi jo kerran hampaiden poistossa, ja tietenkin pelkäsin että suun tilanne on taas huono.

Oman jännityksensä asiaan toi tietenkin myös pariskunnan kopittaminen, koska meillä ei ole tarjota nyt yhtäkään tyhjänä olevaa pienempää huonetta, jossa kopittaminen olisi onnistunut paremmin. Viuhtin kanssa asiaa katsottiin koulutukselliselta näkökulmalta ja edellisillan reenin johdosta aamulla opit olivat vielä otsalohkossa, ja koppaan mentiin hienosti minuutissa. Tiuhtin kanssa asia oli vähän vaativampi, koska hän yritti pyöriä olohuone-keittiö-akselilla ympäri minua pakoon – kun sain apukäden, homma oli alle minuutissa tehty. Saatiin kisuli eteiseen rauhoittumaan, josta saimme hänet nostettua kopan suulle ja Tiuhti käveli koppaan itse – naukuen sydäntäsärkevästi.

Molemmat rouvat käyttäytyivät lääkärissä ihan hurjan hienosti, ja rauhoitepiikit saatiin annosteltua ilman sen suurempia sähinöitä. Rauhoite annettiin siksi, että saatiin tutkittua molempien suut, silmät ja korvat huolella, sekä myös Viuhtin jalan tilanne uudelleen.

Uutiset olivat loistavia: Tiuhtilla oli yksi alkava FORL-muutos, joka tuskin tällä hetkellä teettää mitään huolta, ja jonkin verran hammaskiveä. Viuhtilla oli hyvin niukasti hammaskiveä – en ole ikinä nähnyt näin puhdasta suuta tämäntaustaisella kissalla – ja yksi poisnypättävä etuhammas. Nämä toimenpiteet heille tehdään tässä vielä maaliskuun aikana.

Rouvat ovat tietenkin vähän säikähtäneitä toimenpiteestä ja molemmat karttavat pahaa tilapäiskotiäippää, mutta olen kyllä hurjan tyytyväinen.

Eilen sitten käytiin myös Mörrin kanssa tikkienpoistossa. Sunnuntaina illalla lioteltiin rupea tikkien päältä pois, että poisto käy paremmin. Mörri on reipas potilas ja toimenpiteet saadaan tehtyä kyllä tosi hienosti.

Valitettavasti tulokset eivät olleet niin onnellisia kuin olin vähän salaa toivonut. Kyseessä oli pyörösolusarkooma eli spindle cell sarcoma, ja haavan sijainnista johtuen leikkauksessa ei saatu täysin puhtaita marginaaleja (eivät saaneet tarpeeksi tervettä kudosta kasvaimen ympäriltä poistettua), joten pelko on, että kasvain saattaa levitä. Vaihtoehdot ovat nyt vähän vähissä: oikeastaan odotellaan nyt toipumista. Lääkäri myös väläytti mahdollisuutta koko jalan amputaatiosta. Jos kasvain on jo kuitenkin päässyt leviämään, amputaatio on täysin turha toimenpide.

Tässä nyt sitten pohditaan ja mietitään. Itse potilas voi tällä hetkellä erinomaisesti. Leikattu töppönen on jo lähes normaalin kokoinen, haava on parantunut hienosti ja tikit poistettiin tosiaan eilen. Tämän lisäksi Mörri astuu tassulle kuin vanha tekijä. Nyt häntä ei ole enää tarvinnut myöskään häkittää moneen päivään, vaan ollaan voitu luottaa siihen että tassu kestää jo vähän hyppyjäkin.

0
Tags:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.