KotonaTilapäiskotitoiminta

Jännitys tiivistyy

Olimme lyhyessä reissussa Pohjanmaalla ja sinä aikana tuntui, että Daalia olisi paisunut kaksinkertaiseksi kissaksi. Kyse tuskin enää on vain kaasusta ja ruoasta, joten eiköhän tässä aleta päiviä laskemaan synnytykseen. Kissan tiineys kestää noin 66 vuorokautta, ja nyt luulen että ollaan jo alle kahden viikon päässä synnytyksestä — tai sitten hän kasvattaa varsinaista pentuarmeijaa kohdussaan.

Daalia tyytyväisenä
Daalian mielestä sisäkissan elämä on ihan fine. Ruoka tulee nenän eteen säännöllisesti ja löytyy lämmin löllötyspaikkakin.

Lisäksi ennen reissua perjantaina katselimme että saunalla yhden tytön vatsa on alkanut myös pyöristyä, joten se muutti ennen reissua myös mammahuoneeseen. Tytöt ovat yhdessä samaa populaatiota, joten eristystä niiden kesken ei tarvitse tehdä tautiriskien vuoksi, vaan olen erottanut mahdolliset tiineet pois muusta laumasta että ne saavat rauhan synnyttää ja hoitaa pentuja.

Toistaiseksi vielä nimetön tyyppi
”Ai muksuja? No en mä nyt sitä varsinkaan sulle kerro.”

Näillä näkymin on kuitenkin positiivista se, että Tiarella ei näillä näkymin ole tiineenä. Vatsa ei ole tässä viikon aikana olennaisesti kasvanut. Nimetön ruskeatikru vielä on epävarma paksuudeltaan, koska hän haluaa huolehtia julkisuuskuvastaan ja siksi on vaikeaa bongata hänet seisaaltaan missään.

Nimetön kukkateemalainen pitäisi vielä nimetä. Kivoja, vähän erikoisempia kukannimiä saa heitellä!

1
Tags:

3 comments

  1. Dioica on ahokissankäpälän latinankielisen nimen loppuosa, Villifera isokissankäpälän. Nepeta taas aitokissanmintun etuosa, se ois aika täpäkkä nimi kissalle. 🙂

  2. Reseda, Valmu? Lienevät ihan oikeita kukkia 🙂

  3. Ihania ehdotuksia, kiitos Riitta ja Riikka_H! Kissan nimeksi valikoitui Riikan ehdottama Nepeta, sen verran täpäkkä tyttökin on että nimi pitää olla samaa maata 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.