Tilapäiskotitoiminta

Hippikommuunissa — kolmen pentueen yhteishuoltajuus

Ei saatu meidän eristyshuoneeseen edes listoja paikalleen, kun ensimmäiset asukkaat tulivat. Asiaankuuluvasti kolmikolla oli myös salakuljetettavaa matkassa, joskin se tiedettiin jo ulkomuodon perusteella… näytti tosiaan siltä, että kaikki kolme synnyttäisivät vähintään pataljoonan pikkukissoja.

No, kaikeksi onneksi meillä ei syntynyt ihan hirveää määrää — vain kahdeksan. (Oishan niitä voinut olla vaikka 15…)

Lopputulema on se, että meillä on yksi iso pentulaatikko jossa kolme mammaa käy vuorottelemassa pentujen hoitoa! Kolmikolla toimii yhteishuoltajuus ihan huikealla tavalla.

Tutustutaas penskoihin ja mammoihin ihan urakalla sitten!

Supermamma Nalle ja kolmikko

Nalle-mamma synnytti ensimmäisenä, 21.5. neljä pentua. Valitettavasti yksi neljästä oli poisnukkunut jo syntyessään. Hän on supermamma ja hänen mielestään kaikki pennut ovat hänen.

Juju on koko kolmen pentueen ainoa likka. Ja tietenkin pieni kilppari. <3
Jekku on aika moinen mammanpoika.
Jäynä näyttää maailmansa myyneeltä.. jatkuvasti.

Musta kaunokainen ja kaksi reipasta jätkää

Heillä ei ole toistaiseksi vielä mitään nimiä. Musta kaunokainen on selkeästi mutsiporukan nuorin ja äitiys jännittää. Hän otti synnytyksen aattona yllättävän kehitysaskeleen ja teki täyskäännöksen seinillepomppivasta järkyttyneestä kissasta kesyksi ja kehrääväksi. Pentujen syntymän jälkeen häntä on saanut silitellä mutta ihminen kyllä jännittää selkeästi vielä.

Nämä pennut syntyivät hyvin yllättäen lauantaina 26.5.

Chill bro.
Herra harmaavalkoinen on tässä jopa yhden vuorokauden ikäinen ja sähisi koko kuvaussession ajan.

Kilpparimamma ja kolme potraa poikaa

Viimeisenä meillä (vihdoin!) synnytti kolmikon arin mamma, joka sitten päätyi kuitenkin kesyyntymään synnytyksen aikana. Nämä kolme kaunista pojankoltiaista syntyivät 28.5. Kuvat on otettu synnytyspäivän iltana, joten tässä alla näette kolme alle vuorokauden ikäistä pientä kissaa. (PS. Nyt ne on aika paljon isompia jo.)

Mamma vasemmalla, maitokooma keskellä

Näillä näkymin supermamma-Nalle lähtee takaisin kotiinsa leikattuna, kun pennut alkavat olla luovutusikäisiä. Nalle oli rouvan, jolta kissat haettiin, rakkaimpia ystäviä, joten palautuminen oli ehtona että eläinsuojeluyhdistys sai ottaa kissat. Kissoja jäi paikan päälle vielä yli kymmenkunta, mutta ainakin näin pystyttiin huolehtimaan siitä, että ne eivät enää lisäänny. Seuraavaksi otetaan työn alle muiden kiireettömämpien tapausten nouto.

Hyviä nimiteemoja kahdelle pentueelle otetaan vastaan. Jos nimiteema tulee valituksi, lupaan lähettää postissa pienen yllärin Pissasirkukselta!

9
Tags:

10 comments

 1. Mustan mamman pojat : Vinku ja Vonku 🙂

 2. Janis Joplin, Bob Marley & Sid Vicious. Paitsi jos toi chillailija on tyttö. Sit se vois olla Aretha Franklin.

  1. Eikä, miten ihanat! 😀

 3. ”Pieni ylläri Pissasirkukselta” kuulostaa siltä että lähetät pissaa postissa 😀 Tai pennun.

  Joko Pesulla on ollut Sherlockteemaiset pennut? Sherlock, Moriarty, Mycroft, Watson?

  1. Muahahaha! Ei sitä voi ikinä tietää!

   Meidän Mörri on alkuperäisesti Miss Moriarty, mutta pennuille ei noita ole tainnut kukaan vielä antaa. Hyviä vinkkejä! 😀

 4. Harmaille Thor (missä naamassa valkoista) ja Loki harmaanaamaiselle!

  Nimeämättömälle kolmikolle nimiksi sitten Mario, Luigi (vaaleat) ja Bowser (tumma) 😀 Tai Ilo, Riemu ja Nauru.

 5. Siis miten ihania voi olla. <3 Tämä porukka tarvitsee ehdottomasti hyvät nimet!

  Itse kuulun siihen ihmisryhmään joka ajattelee, että mitä hauskempi nimi, sitä parempi. Karvanaama-vainaa oli mielestäni loistavasti nimetty, ja olen tässä käynyt silloin tällöin ihastelemassa Pesun sivuilla kotia etsivää Poskieläintä (voi luoja, se tyyppi kyllä olisi muuttanut tänne sekunnissa, jos oltaisiin ensimmäistä kissaa etsitty. Onneksi herra taitaa olla nyt varattu ja oma koti on tulossa). Kassinen on nimenä ihan hyvä, valmiiksi nimettynä kun tuli, ja Seppo on jatkumoa lapsuudenkotini kissoille nimiltään Iivo ja Tahvo (koska ehdottomasti kissa voi jakaa nimen iäkkäiden/edesmenneiden sukulaisten kanssa, eikö niin? kyllähän lapsillekin annetaan suvussa kulkevia nimiä?)

  Seuraavasta nimeämästäni kissasta tulee mahdollisesti Lahnanen (-nen-loppuisena olisi jatkumoa Kassiselle. se on järvi jossain Keski-Suomessa, kyltti bongattu automatkalla ja jäi ikuisesti mieleen. plus siis miten hauska nimi se olisikaan!). Henkilökunnan toinen puolisko ei valitettavasti jaa innostusta tämäntyylisiin nimiin ja on varannut oikeuden nimetä seuraavan yhteisen kissan, milloin sen aika sitten tuleekaan olemaan. Pelkään, että siitä tulee Mirri tai jotain vastaavaa.

  Eli siis tuota täältä ei tule hyviä nimiehdotuksia. :'D Ellei sitten valitse joitain komeammalta kalskahtavia maantieteellisiä paikkoja! Miten olisi Karthala, Nyiragongo, Tambora, Krakatau, Askja, Etna tai muut tulivuoret? Suuruudenhullu nimi pikkiriikkisellä nyytillä; vetoaa sekä niihin, jotka haluavat nauraa kissalleen että niihin, jotka kaipaavat hieman eksotiikkaa elämäänsä. 😉

  1. Vähän samalla ajatuksella. En oikein haluaisi perus-Misseä tai Mirriä meidän pentuihin, koska niillä nimillä ne ei erotu muista kissoista mitenkään — ja Suomessa niitä kissoja on nyt joka tuutissa 🙁 Lisäksi on ihana keksiä näitä nimiteemoja aina!

   Kiitos vinkeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.