Ajattelin tänäänKissojen terveyshuoltoMörrin amputaatio

Kolmen tassun elämä

Aika lailla tasan vuosi sitten meillä Mörri aloitti kolmitassuisen elämänvaiheensa. Kannattiko amputaatio?

Ei mulla ole siihen kuin yksi sana. Tietenkin.

Kyllähän operaatio oli kallis ja oli vähän pelko pepussa että jos kissa ei tottuisi kolmitassuiseen elämään. Kärsisikö se sitten? Ja jos näin, mitä me sitten tehtäisiin?

Mutta eihän Mörri ole vieläkään oikein huomannut, että häneltä yksi tassu puuttuu. Jotkut asiat vaan tarvitsevat vähän enemmän tähtäämistä, kuten tasoille hyppääminen, ja joskus tasapaino ei ihan toimi kuten hän ajattelisi.

Niin hienosti meidän pieni musta kissa on kuitenkin oppinut hyppimään, kiipeämään ja leikkimään kolmellakin tassulla, että ei tässä ole epäilystäkään siitä, oliko tämä oikea valinta. Oli. Ihan ehdottomasti kissa voi elää etujalka-amputaation jälkeen hyvää ja virikkeellistä elämää ilman kärsimystä.

Syöpä ei ole uusinut tänä vuonna. Haluaisin toivoa, että se ei enää uusikaan, sillä keuhkokuvat silloin vuosi sitten eivät antaneet viitteitä sen leviämisestä keuhkoihin, mutta mikään tässä maailmassa ei ole varmaa. Joten me mennään päivä kerrallaan — ja toivotaan, että syöpäjutut olisi Mörrin osalta taputeltu. Tämänkin postauksen kuva on otettu vuosi sitten välipäivinä, kun mietittiin onko meillä viittä kissaa enää uutena vuotena. Mutta meillä on, viisi onnellista; ainoastaan tassujen määrä on muuttunut.

Nyt me seurataan vuosittain vain liikkumista niin Viuhtin kuin Mörrinkin osalta, ja mietitään koska tarvitsisi ottaa röntgenit. Amputaatio ja Viuhtilla oleva jalkavamma rasittavat tietenkin muita kolmea koipea sen verran enemmän, että nivelrikko on yksi mahdollisuus. Itse haluan päästä ongelmaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa sitten kiinni, jotta mahdollinen vahinko nivelissä saadaan minimoitua. Näillä näkymin käydään varmaan tulevana vuonna jo Viuhtin kanssa tutkimassa niin veriarvot kuin jalatkin, jotta tiedetään missä mennään — meidän Viuhtihan jo täyttää oletettavasti 10 vuotta <3

Kokonaisuudessa uuteen vuoteen ”laskeutuminen” on mennyt mukavammin kuin vuosi sitten. Toivotaan, että uusi vuosi tuo mukanaan myös positiivisia juttuja — niistä ehkä myöhemmin bloginkin puolella enemmän…

Ihanaa, lämminhenkistä ja onnellista uutta vuotta jokaiselle Pissasirkuksen seuraajalle!

34

2 comments

  1. Ihana kuva Mörrikästä. Erinomaisen hyvää uutta vuotta ja kaikkea hienoa mitä eläisuojelutyö voi antaa!

  2. Hyvää uutta vuotta! Toivottavasti vastaan tulee paljon positiivisia juttuja ja enemmän iloisia kuin suruisia kissatapauksia.

    Kolmijalka-Mörrille silityksiä ja onnittelut teille, että uskalsitte lähteä amputaatioon. Kannatti! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.