OrpopennutTilapäiskotitoiminta

Kakkiaiset saapuivat taloon

Kissanpentu

Ja niin meille tuli taas kissanpentuja! Yllättikö ketään? Niimpä.

Kakkiaiset eli tutummin pooplets ovat kolme pientä kissanpentua, joilla on oletetusti isospora felis– ja cryptosporidium parvum -tartunnat. Heistä lähtee vielä kakkatestit Movettiin tämän viikon aikana, jolla pyritään varmistamaan ennen hoidon aloittamista isospora-tartunta.

Koska toinen niistä on zoonoosi, päädyimme tekemään otuksille sairaseristyksen häkissä. Näin lääkitykset, hiekkishuolto ja tarkkailu sujuisivat parhaiten, ja kontaminaatiota ympäristöön olisi minimaalisesti. Cryptosporidium ja isospora ovat vaarallisia lähinnä immunipuolustuksensa menettäneille (esim. FIV, HIV -potilaille) tai nuorille ja vanhoille kissoille/ihmisille, koska ne molemmat aiheuttavat rajua ripulia, joka saattaa viedä pahimmassa tapauksessa sairaalahoitoon.

Meillä isoin huoli kuitenkin oli se, että koska pennut tulevat meidän vastaanottohuoneeseen, ja cryptosporidium ei ympäristöstä lähde helposti, ne tartuttaisivat uudet tulokkaat. Pahimmassa tapauksessa siis esim. tiineen emon, jolle seuraukset voisivat olla kohtalokkaita.

Ja siksi meillä on nyt hyvin tiukka eristys muovihanskojen, kertakäyttöalustojen ja vetyperoksidiliuoksen kera.

Pikkuiset kakkiaiset kuitenkin päättivät ensimmäisenä yönä jo toisin, ja murtautuivat häkistä yön aikana pinnojen välistä! Onneksi häkin ympärillä sattui olemaan eristyshuone, josta he eivät pois pääse. Nyt heillä on kevythäkki joka estää pakenemisyritykset jatkossa, ja me palvelijat jatkamme pöpöjen poistoa ympäristöstä niin mekaanisesti kuin vetyperoksidillakin.

Nimiksi valikoituivat tällä kertaa Escape Artists. Meet Houdini, Merlini ja Zamora!

Kissanpentuja
Lue lisää kissan ripulin hoidosta Pissasirkuksen aiemmasta artikkelista.

11
Tags:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.