KotonaVillitassu

Miksi pipo?

Moni on varmaan Facebookista huomannut Pissiksen oman pipokamppiksen. Sama kamppis on killunut sivupalkissa jo lokakuulta. Mikä ihmeen juttu tämä on?

Jouduin vaikeaan valintatilanteeseen syksyllä. Ostaako kissanhiekkaa lavallisen vai laittaako rahat laskujen maksuun. Hiekkaa tarvitaan, ja PESU ry:n varastolta se oli loppu. Olen tehnyt muutaman hiekkakamppiksen Villitassun puitteissa — niillä on saatu varaston hiekkatilannetta korjattua, mutta vaikutukset ovat hiekanjyvänen hiekkameressä. Lisäksi monella muullakin PESUn tilapäiskodilla on akuutti tarve, joten hiekka hupenee varastolta nopeasti.

Päädyin siihen, että asialle on tehtävä nyt kauaskantoisemmin jotakin. PESU tarjoaa varastoltaan ruokaa ja hiekkaa, jota yhdistykselle lahjoitetaan, tilapäiskotien käyttöön. Itse haluan kuitenkin tarjota eläimille, mitä hoidan, laadullisesti parempaa, ja siksi olen kustantanut ruoat ja hiekat pääsääntöisesti itse.

Meillä on pahimmillaan ollut hätäsijoituksessa kymmeniä kissoja. Teemme tätä työtä mielellämme, emmekä haluaisi rahan vuoksi rajoittaa tulijoiden määrää, koska eläinlääkäri- ja lääkekustannuksista vastaa kuitenkin yhdistys. Yksi tai kaksi ylimääräistä kissaa eivät syö niin paljon, että budjettimme ei siihen taipuisi, mutta jos kissoja on vaihtuva määrä ja kokonaismäärä on jatkuvasti yli kymmenen, se tuo talouteen loven. Jokainen huoneen desinfiointikerta syö aina lähes säkillisen hiekkaa, vaikka sitä säästelisi. Aliravitut, surkeakuntoiset pennut syövät maidonvastiketta ja märkäruokaa järkyttäviä määriä.

Mitä kustannuksia pipot kattavat?

Pipokampanja on apuna juuri tähän. Olen ammatiltani kuitenkin graafinen suunnittelija, miksi en voisi tehdä pientä tuotesarjaa rahoittamaan Pissasirkuksen hoitokissojen kustannuksia? Pipo on konkretiaa, jotain, jonka ostamalla autat konkreettisesti. Alkuun printti painetaan pipoihin, one size fits all, jatkossa keksin jotain muuta kivaa myytävää. Hyväntekijä saa myös muistutuksen teostaan: sinä pelastat kissoja.

Pipot tuotti myyntiin toiminimeni Villitassu. Tuotteet tilataan Villitassun nimissä tukusta, jolloin koko pipon kate menee täysin hoitokissojen hyväksi. Laskennallisesti jos kaikki pipot saadaan myytyä, voin tilata hoitokissoille ruokaa ja hiekkaa noin tuhannella eurolla. Tämä on huikea resurssi sille, miten paljon voimme ottaa hoitokissoja yhtäaikaisesti ja hätäsijoitukseen.

Meidän omien kissojen ruoat ja hiekat tietenkin maksan yhä itse. Samoin eläinlääkärikustannukset ovat ihan omasta lompakosta pois.

Miten voin auttaa?

Pipokampanjalla on ollut hyvä alku, mutta nyt joulua kohden myynti on hiipunut. Voit auttaa jakamalla pipokamppiksen linkkiä! Pipoja on rajattu erä, ja noin puolet on nyt myyty. Jos haluat pipon, muista tehdä tilaus lähiaikoina.

Pipon hinta on 13 euroa ja se sisältää ALV24 % sekä kirjepostituksen Suomessa. Jaa pipomainosta suoraan Pissasirkuksen Facebook-sivulta tai alla olevaa linkkiä!

TILAA PIPO: https://bit.ly/pissasirkuspipo

Oletko jo tilannut pipon, muttet saanut laskua? Katso roskapostisi! 18.11.2019 on lähtenyt kaikille tilaajille viimeisin viesti. Jos et ole saanut sitä, olethan heti yhteydessä postia@pissasirkus.fi.

Pissasirkuksella ei ole yhdistystä eikä rahankeräyslupaa, emmekä me kerää rahaa. Jos haluat lahjoittaa rahaa, voit tukea PESU ry:tä eläinten eläinlääkärikustannuksissa: https://pesu.org/toiminta/tee-lahjoitus

3
Tags:

2 comments

  1. Vau, tosi hieno idea tämä pipo, ja tosi kivalla toteutuksella – ja vielä ihanampaa, että se on ottanut tuulta alleen! Toivottavasti kauppa taas nousee 🙂

    Pipon takana on tärkeä sanoma. Itseäni kiinnostaa työ eläinsuojelussa/siihen liittyvässä järjestössä, mutta toistaiseksi olen vain kirjoittanut blogiini tekstejä eläintenhyvinvoinnista ja saanut vietyä sillä tietoa eteenpäin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.