Neffin tarina

Lääkärissä käydään

Lääkärikäyntejä siunaantui kesälle 2011 jumalattoman monta, mutta yksi jäi mieleeni.

Tampereen Ahlmannilla kävimme toukokuussa ensimmäisen kerran Neffin virtsavaivojen takia ja saimmekin hyvät ohjeet ja tukihoidon. Lisäksi eläinlääkäri kertoi mitä muuta voisimme tehdä, että laatikosta tulisi jälleen kivempi paikka pissata. Kävimme Alhmannilla myös ennen juhannusta kontrollikäynnillä, jolloin virtsassa olleet kiteet näyttivät jo vähän liuonneen ja tulehdus oli kokonaan hävinnyt.

Lähdimme juhannukseksi lomalle maalle, ja Neffin vääriin kohtiin pissaaminen jatkui. Ongelma ei meinannut mennä millään ohi, joten kissa kainaloon ja paikalliseen eläinlääkäriin.

Ahlmannilla ei ikinä Neffiä nukutettu näytteen saamiseksi, vaan eläinlääkäri puristi näytteen kissan rakosta tämän ollessa hereillä. Neffi maukui toimenpiteen aikana, mutta ei yrittänyt purra, sähistä tai käyttäytynyt mitenkään aggressiivisesti, vaan sai kehuja eläinlääkäriltä käytöksestään. Neitihän rakastaa eläinlääkäreitä, ja olenkin vakuuttunut että Neffin pitkän sairaushistorian syynä on tämän ihastus tähän kyseiseen eläinlääkäriin.

Paikallisessa eläinlääkärissä kuitenkin eläinlääkäri halusi nukuttaa Neffin pissan saamiseksi. Minä pysyin jyrkkänä kannassani, sillä en halua kissaani nukutettavan turhaan – Mörri nukutettiin (syystä tietenkin) sterilisaation vuoksi, ja oli vähällä ettei kissa herännyt enää siitä. Väittelimme eläinlääkärin kanssa melko kauan, mutta pissa saatiin alle viidessä minuutissa rakosta astiaan ilman nukuttamista sekä myös ultratutkimus saatiin tehtyä ilman nukutusta.

Rakossa ei ollut kiteitä ja tulehdus oli poissa. Loistava uutinen Neffille, vähemmän loistava meille, sillä kissa pissaili edelleen vääriin paikkoihin. Aloimme jälleen repiä hiuksiamme, että nyt se näyttäisi olevan stressipissailua tai jopa käytöshäiriö.

Saimme eläinlääkäristä mukaan Cystaid-valmistetta, joka vahvistaa rakon seinämiä ja auttaa esimerkiksi tapauksissa, jossa limakalvot ovat ärsyyntyneet virtsakiteistä tai -tulehduksesta. Cystaid on ravintolisä eikä vaadi reseptiä. Näillä eväillä matkasimme takaisin maalle ja pidimme sormia ristissä, josko tämä auttaisi. Pissat olivat sängyltä vähentyneet huomattavasti, mutta Neffi teki ne usein muovimatolle hiekkalaatikon eteen. 

0
Tags:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.