Kotona

Akneongelma

Noniin, ompa se nyt sitten meilläkin koettu. Akne.

Itselläni on ollut paha akne murrosiässä ja tälläkin hetkellä syön antibiootteja. Myöskään mies ei ole säästynyt aikuisiän aknelta, vaikka hänellä se on jo helpottamaan päin. Empä olisi ikinä osannut uskoa, että se akne sitten kissoihinkin iskee.

Kirpulla huomasin viikko sitten leuassa tummaa töhnää. Ajattelin että se on ruoantähteitä ja pesin pois. Viikonloppuna aloin katsoa leukaa vähän tarkemmin, kun Neffinkin leuka tummui, ja löysin leuan täydeltä mustapäitä ja tummaa nöyhtää.

Ensiratkaisuksi päädyin putsaamaan leukaa suolavedellä, koska itselläni akne on pysynyt kutiamattomana suolasaippualla. Neffin leuka alkaa näin kolmen päivän hoidon jälkeen näyttää paremmalta, iho on jälleen nätin vaaleanpunainen eikä näytä tulehtuneelta sekä nöyhtää ei lähde enää niin paljon. Kirpulla taas iho on mennyt pahemmaksi. Tässä muutama kuva havainnollistaakseni:

Kirpun leuka on tuollaista raavittua mustapäätä täynnä ja vähän on karvaakin lähtenyt. Iho ei vielä punota (on terveen värinen), mutta tulehdus sieltä varmaan pukkaa jos yhtään pahemmaksi menee. Suolavedellä mennään siis vieläkin.
Vaihdettiin myös metalliset ruokakipot juuri keraamisiksi lautasiksi. Voi olla, että Kirpun murrosiän aknea (kuulemma aika yleinen kissoilla tässä iässä) on tehostanut turkille jäävät ruoantähteet kupista syödessä. Voisin kuvitella, että sama vika on ollut Neffilläkin.
Positiivisia uutisia on se, että Neffi on ollut sisäsiistinä nyt hyvin pitkään. Ok, viikko sitten oli yksi viikko kun sohvalle pissattiin viisi kertaa, mutta selkeä syy tälle käytökselle oli: meille tuli kaksi pentua tilapäiskotiin ja niitä piti eristää viikon verran käytävässä, että saatiin tarvittavat testaukset tehtyä (fiv ja felv + terveystarkastus). Neffiä ilmeisesti hermostutti vieraan kissan haju sen verran, että päätti merkitä sohvan omakseen. Onhan se, kuitenkin, Neffin mielestä Hänen Kuninkaallisen Korkeutensa Pissapaikka.
Merkitseminen loppui kuin seinään, kun tyttö tapasi pikkupojat (Tupu ja Hupu!) ja huomasi, ettei niistä vaaraa taida ollakaan.

0
Tags:

One comment

  1. Avatar

    Minun pissa Nipsulleni tulee samaa muovisista ruokakupeista.. Pysyy poissa kun en käytä niitä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.