KotonaTilapäiskotitoiminta

Arkea osa 1: Nukkumapaikkojen valtaamista

Neffi haaveilee ulkoilmailusta. 

Näyttäis siltä, että haasteelta ei voi välttyä… edes blogimaailmassa 😉 Parasta ikinä! haastoi meidät kertomaan arjesta viiden päivän ajan.

Meillä oli eilen vähän hulinapäivä vapuksi: meidän tilapäistäkin tilapäisempi sauna-akselin asukki lähti uuteen tilapäiskotiin lähes kahden viikon meillä olon jälkeen. Miten voi olla näin tyhjää, kun asunnossa on ”vain” se viisi kissaa?! Hassua, kun ei olekaan enää ylimääräistä huolehdittavaa.

Tänään suunnitelma on viettää koti-iltaa kissat kainalossa ja jatkaa Continuumin kakkoskautta. Ehkä jossain vaiheessa tarkoitus olisi myös siivota tuo sauna-pesuhuone-akseli, että voi nämä omat kissat päästää sinne myös. Hutipissatilanne on nyt tällä hetkellä hurjat yhdet hutipissat lähes neljään viikkoon, eli tosi hyvältä näyttää, ja sohvakin on saanut olla auki. Neffin kanssa arki rullaa ja tänään se meinasi ihan lähteä töihinkin mun kanssa, kaivautui jo laukkuun valmiiksi hurisemaan… Harmi, että esimies on allerginen, muuten olisin saattanut ottaakin sen tutustumaan työpisteeseen 😉

Meidän ”varsinaiset” tilapäiskotiasukit Tiuhti ja Viuhti rohkaistuu päivä päivältä enemmän ja enemmän. Neidit tulevat jo aamuisin vastaan, ja Viuhti jopa kehrää aina niin kauan, kunnes ruoka saapuu nenän eteen! Ihmisiä ne eivät vieläkään uskalla lähestyä, vaan noin metrin varomatka pidetään, mutta toisiaan ne puskevat. Tähän tapaan:

Nyt kun tulin illalla töistä, oli mun paikkani lämmitetty erinomaisesti:

Täh? Sinä? Tähän? Et mahdu.

Viuhti siitä kerkesi jo karata ennen kuvan ottamista. Tuossa kaksikko kuitenkin nukkui kasassa erittäin onnellisen näköisenä. On ihanaa nähdä, kuinka nämä arkajalat ovat alkaneet tottua arkeen ja nukkuvat näinkin näkyvillä ihan reippaina!

Pistetääs vahinko kiertämään, eli haastan jokaisena viitenä päivänä jonkun blogin samaan haasteeseen. Pakko ei ole toki haasteeseen tarttua 🙂 Tänään haastetaan Trio Miumau ja herra Nilsson!

0
Tags:

7 comments

 1. Kyllä me haaste otetaan vastaan, tottakai.

  Mikä toisen takajalassa on, muuten? Ja vähänkö ovat söpösiä puskutellessaan <3

  Ps. Pissahommille peukku !

 2. Jee 😉

  Viuhti on maatilalta ja ollut siis aiemmin täyspainoisesti ulkoileva kissa, joten varmuudella ei voida sanoa mitä jalalle on tapahtunut. Se on kuitenkin siis murtunut sen aiemmassa elämässä ja luutunut & parantunut väärään asentoon, joten sen on hyvin vaikea kävellä sillä. Ei tunnu kipuilevan (käyttää sitä kyllä, itseasiassa yllättävän paljon), mutta koska jalka on sisäänpäin vinossa, se on vähän haastavaa käyttää sitä normaalisti. Kumma kyllä Viuhti tykkää kuitenkin myös hyppiä tasoilta toiselle, eikä vaikuta kyllä tippaakaan kipeältä vaikka vaikeasti käveleekin. Ainoa hoito olisi jalan murtaminen uudelleen, ja eläinlääkärin arvio oli, että sitä ei kannata tehdä, koska ei ole käytännössä mitään takeita parantuuko jalka yhtä hyvin kuin miten se on nyt parantunut, ja tietenkin parantuuko se kivuttomaksi, mitä se nyt kuitenkin on.

  Tietty uuden kodin pitää sitten seurailla, ettei kissa ala kipuilla eikä myöskään neitiä saa päästää koskaan ylipainoiseksi, että kolme muuta jalkaa ei kohtuuttomasti rasitu. Lisäksi uuden kodin täytyy ymmärtää, että tähän kissaan saattaa mennä normaalia enemmän rahaa, jos se alkaa kipuilla ja jotain hoitoa jalalle täytyy keksiä. Siinä näiden kissojen sijoitus onkin vähän haastavaa. Mutta eiköhän se Täydellinen Koti näillekin löydy 🙂

 3. Ihanat Tiuhti ja Viuhti! Näyttävät kaikesta huolimatta hyvinvoivilta. Minulla sydän niin sykkii mustavalkoisille maatiaisille ♥

 4. Sama vika kuin Minnalla (tosin niin muunkin värisille) ! Todella kauniit smokkitypyt. Video parivaljakosta oli mielettömän söpö – vähän väliä oli puskettava kaveria <3

 5. Hihi 😀 Nämä ovat kyllä hurjan valloittavia typyköitä, siitäkin huolimatta että ovat arkajalkoja. Toivon todella, että nuo videot "helpottavat" vähän kodinhankintaa, kuten edellisten kahden pikkupojan kanssa kävi 🙂 Videoita Pesun eläimistä löytyy muita täältä: https://www.youtube.com/channel/UCh_ek5vJ6JilNAqz0X15ODQ

 6. T & T vaan kattovat et voisitko jo lopettaa sen kuvaamisen ja antaa sitä RUOKAA! 😀

 7. No niimpä, ihan idiootti akka. Kuvaa vaan eikä huomaa pienten kissojen nälkäkuolemaa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.